Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2011 19:49 - ИНОВАТИВНА БЕЗОТПАДНА БИОТЕХНОЛОГИЯ AQUASLAT ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ОТПАДЪЧНИ ВОДИ
Автор: eisltd Категория: Технологии   
Прочетен: 1183 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 21.10.2011 15:48


 

Имаме удоволствието да Ви информираме за нашите възможности в областа на пречистването и третирането на отпадни (битови и промишлени води ) както следва :
ИНОВАТИВНА БЕЗОТПАДНА БИОТЕХНОЛОГИЯ AQUASLATЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ОТПАДЪЧНИ ВОДИ Пет основания да предпочетем AquaSlat пред останалите технологии
  1. Финансово основание
Образуваните в ежедневието на хората отпадъчни води се пречистват, за да се създаде приятна среда на живот и да се опази чистота на водните ресурси. Конвенционалните водопречиствателни технологии водят до формиране и отделяне на утайки, чието обработване оскъпява пречиствателния процес около 2 пъти и изисква около 2,5 пъти повече площ. Иновативната същност на AquaSlat биотехнологията е, че при нея се произвежда около 100-200 пъти по-малко излишна утайка в сравнение с останалите биологични процеси, т.е. практически не се отделя утайка. Така се намаляват необходимата площ за изграждане на пречиствателната станция, капиталовложенията и експлоатационните разходи, свързани с утайковото стопанство (съдържащо обикновено съоръжения за уплътняване, стабилизиране и обезводняване на утайките). Икономичността на процеса се диктува и от още една съществена характеристика – за разлика от конвенционалните биорекатори, тук няма рециркулация на утайка вътре в биореактора, която обикновено се осъществява с помпи. По този начин, единственият разход на електрическа енергия е за подаване на въздух в реакторите, който е сведен до минимум – 1 до 1,2 kWh/m3пречистена вода.
  1. Широк обхват на приложение
AquaSlat биотехнологията е подходяща за битови, промишлени и селскостопански отпадъчни води, както и за всякакви водни количества – от малки (50 mі/d)до средни (1000 mі/d) и големи (20,000 mі/d и повече).
  1. Устойчив и ефективен процес
При всяка канализация отпадъчните води варират по количество и състав в различните часове на денонощието. Ефективността на AquaSlatпроцеса не се влияе от тези вариации. Винаги се получава пречистена отпадъчна вода с показатели за качеството, надвишаващи европейските и българските нормативни изисквания. Освен намаляване на органичните замърсители се осъществяват и биологична нитрификация и денитрификация, при което се намалява съдържанието на общ азот.
Показател Наредба 6, 9.11.2000 в най-строгата ѝ част След пречистване с AquaSlat биотехнология
БПК5, mg/l 25 5
НВ, mg/l 35 5
Общ азот, mg/l 10 1
 
  1. Възможност за допречистване
При необходимост, може да се осъществи химично отстраняване на фосфор и UV – обеззаразяване.
  1. Приятна експлоатация
При процеса не се отделят миризми, тъй като се осъществява в затворени надземни или подземни контейнери. Не е необходимо почистване и има изключително лесна поддръжка.
 
Описание на технологичния процес AquaSlat реакторите принадлежат към групата на проточните биореактори, работещи с фиксирана биомаса. Отпадъчната вода преминава последователно през поредица от камери. Колкото повече са камерите, толкова по-висока степен на пречистване се реализира.
Биологичното пречистване включва: отстраняване на органичните замърсители, биологична нитрификация, денитрификация и аеробна стабилизаиця. Осъществяването му е възможно благодарение на самоадаптиращите се микроорганизми, прикрепени към специален неорганичен материал. Новият елемент на биотехнологията е създаването на две хранителни вериги – субстратна и „хищник-жертва”, благодарение на които успоредно с пречистването на водата се „унищожава” излишната биомаса (утайка). Важен фактор за осъществяване на процеса е отношението между контактната повърхност на неорганичния материал и обема на всяка секция на биореактора.   Референции AquaSlat биотехнологията е внедрена успешно в  Испания , Китай , Израел.   AquaSlat биотехнологията е сертифицирана и патентована  от Израелското министерство на околната среда и има подръжката и съответствито на българското и европейско законодателство и институции.

„Енергийни и индустриални решения” ООД


Тагове:   отпадни,   води,   пречистване,   псов,   eis,


Гласувай:
0


Вълнообразно



1. анонимен - Нищо ново !!!!
28.10.2011 10:16
Отдавна в България има пречиствателни станции с такива показатели на пречистване и такава технология ,със сертификати от Европейски лаборатории.
Само човек да има пари,защото не са от най-евтините.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eisltd
Категория: Технологии
Прочетен: 9961
Постинги: 1
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930